Jums reikės:
800 g kalakutienos arba vištienos faršo,
4 šaukštų manų kruopų,
2 šaukštų grietinės,
1 kiaušinio,
kelių šakelių petražolių ir krapų,
2 arbatinių šaukštelių cukraus,
2 arbatinių šaukštelių garstyčių,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Faršą, manų kruopas, grietinę, kiaušinį, garstyčias, cukrų, druską ir prieskonius sudėti į dubenį, labai smulkiai supjaustyti žalumynus ir taip pat suberti į tą patį dubenį, viską gerai išmaišyti. Faršo mišinys galiausiai tampa skystokas, taigi jį patogiau imti šaukštu, o ne rankomis.
Į su aliejumi įkaitintą keptuvę šaukštu dėti kotletus, kiekvieną pusę apkepti po 2-3 minutes, kol gražiai apskrus, bet neperkepti. Kotletus apkepus iš abiejų pusių į keptuvę įpilti šiek tiek vandens, uždėti dangtį ir ant nedidelės kaitros troškinti 10 minučių. Nuimti keptuvę nuo viryklės, kotletus dėti į lėkštę ir valgyti.
Skanaus!