8 porcijos
2 stiklinės tarkuotos cukinijos,
1 šaukštelis smulkios jūros druskos,
2 1/2 stiklinės rikotos sūrio,
1/2 stiklinės šviežiai tarkuoto parmezano sūrio,
2 supjaustyti askaloniniai česnakai,
2 supjaustytos česnako skiltelės,
1/4 stiklinės šviežių supjaustytų krapų,
vienos citrinos žievelė,
2 gerai suplakti dideli kiaušiniai,
1/3 stiklinės sutrupinto ožkos sūrio,
šlakelio alyvų aliejaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių, ištepkite aliejumi formą. Koštuve pabarstykite sutarkuotą cukiniją druska ir palikite dešimčiai minučių. Tuomet gerai išspauskite drėgmę, atidėkite cukiniją į šalį.
Tuo tarpu sumaišykite rikotos sūrį, parmezano sūrį, askaloninius česnakus, česnaką, krapus ir citrinos žievelę. Įmaišykite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite. Dabar suberkite cukiniją. Sudėkite viską į formą. Kepkite šešiasdešimt minučių.
Jei tuo metu ant viršaus dar likę drėgmės, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dabar pabarstykite ožkos sūriu ir vėl įdėkite į orkaitę dvidešimčiai-trisdešimčiai minučių arba kol ožkos sūris ištirps. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite penkias minutes, tuomet išimkite iš formos. Patiekite kambario temperatūros su šlakeliu alyvų aliejaus, papuoštą krapais.
Skanaus!