Cukinijų kamuoliukams paruošti reikės:

1 puodelio tarkuotos nusunktos cukinijos
1 kiaušinio
1 mažo svogūno
1/4 puodelio tarkuoto čederio sūrio
1/4 puodelio džiūvesėlių
žiupsnio druskos
juodųjų pipirų

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Sutarkuokite cukiniją (pusė vidutinio dydžio cukinijos) ir gerai nusunkite vandenį, nuspauskite rankomis ar net per marlę. Įmaišykite į tarkuotą, nusunktą cukiniją, kiaušinį, sūrį, džiūvesėlius, sutarkuotą svogūną ir įberkite druskos bei juodųjų pipirų.

Keksiukų formą patepkite aliejumi ir sudėkite po didelį šaukštą gautos masės. Iš šio kiekio gavosi 6 vienetai.

Kepkite apie 20 minučių.

Iškepti cukinijų “keksiukai” skaniai valgosi su graikišku tzatziki padažu.