Ši uogienė ne mano autorystės, bet mano pernykštis atradimas. Recepto autorė gyvena Interneto platybėse (Elladkin). Tai itališkas produktas iš Kalabrijos regiono. Aš ją pavadinau tiesiog „Čiliukų uogiene“. Tikrasis pavadinimas-Marmelatta di peperoni.

O Čia recepto „laisvas vertimas“:

Produktai:

1300gr raudonų didelių saldžiųjų pipirų(paprikų)
18 vnt. aitriųjų raudonų pipiriukų
13 prinokusių kietų vidutinio dydžio obuolių
1300 gr cukraus
50 ml balto vyno acto
1 žvaigždinio anyžiaus "žvaigždutė"
maždaug 8 kalendros"žirneliai"
3-4 kvapieji pipirai

Gaminam:

Pirma diena. Obuolius nuplauti, nulupti, išsėklinti ir gana smulkiai supjaustyti. Saldžiuosius pipirus išsėklinti ir taip pat supjaustyti. Supjaustyti aitriąją papriką (sėklikes išimti ar ne - skonio ir pomėgio stiprumui reikalas). Viską sudėti į patogų puodą ir užpilti cukrumi.
Paliekam iki kitos dienos pietų.

Antra diena. Atsirado skysčio. Puodą statom ant viryklės, užverdam ant lėtos ugnies ir verdam maždaug 40 min. Išjungiam. Smulkintuvu susmulkinam į vienalytę masę. Vėl statom ant viryklės. Sudedam žvaigždinį anyžių, kvapiuosius pipirus ir kalendrą. Viską paverdam 15 min. Įpilam vyno actą ir dar paverdam apie 5 min. Išimam žvaigždutę lauk ir paliekam iki kitos dienos.

Trečia diena. Uogienę užvirt ir išpilstyt į sterilius stiklainius. Viskas!

Terlionės nemažai, bet rezultatas to vertas. Ką vaišinau - visi aikčiojo.

Kažkas vartojo su fermentiniu sūriu ir vynu, kažkas pusryčiams skanavo su varške, o aš mėgavaus ir mėgaujuos su baltu lietuvišku varškės sūriu... Mmmmmmmmm...

Danutė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)