Ši uogienė ne mano autorystės, bet mano pernykštis atradimas. Recepto autorė gyvena Interneto platybėse (Elladkin). Tai itališkas produktas iš Kalabrijos regiono. Aš ją pavadinau tiesiog „Čiliukų uogiene“. Tikrasis pavadinimas-Marmelatta di peperoni.
O Čia recepto „laisvas vertimas“:
Produktai:
1300gr raudonų didelių saldžiųjų pipirų(paprikų)
18 vnt. aitriųjų raudonų pipiriukų
13 prinokusių kietų vidutinio dydžio obuolių
1300 gr cukraus
50 ml balto vyno acto
1 žvaigždinio anyžiaus "žvaigždutė"
maždaug 8 kalendros"žirneliai"
3-4 kvapieji pipirai
Gaminam:
Pirma diena. Obuolius nuplauti, nulupti, išsėklinti ir gana smulkiai supjaustyti. Saldžiuosius pipirus išsėklinti ir taip pat supjaustyti. Supjaustyti aitriąją papriką (sėklikes išimti ar ne - skonio ir pomėgio stiprumui reikalas). Viską sudėti į patogų puodą ir užpilti cukrumi.
Paliekam iki kitos dienos pietų.
Antra diena. Atsirado skysčio. Puodą statom ant viryklės, užverdam ant lėtos ugnies ir verdam maždaug 40 min. Išjungiam. Smulkintuvu susmulkinam į vienalytę masę. Vėl statom ant viryklės. Sudedam žvaigždinį anyžių, kvapiuosius pipirus ir kalendrą. Viską paverdam 15 min. Įpilam vyno actą ir dar paverdam apie 5 min. Išimam žvaigždutę lauk ir paliekam iki kitos dienos.
Trečia diena. Uogienę užvirt ir išpilstyt į sterilius stiklainius. Viskas!
Terlionės nemažai, bet rezultatas to vertas. Ką vaišinau - visi aikčiojo.
Kažkas vartojo su fermentiniu sūriu ir vynu, kažkas pusryčiams skanavo su varške, o aš mėgavaus ir mėgaujuos su baltu lietuvišku varškės sūriu... Mmmmmmmmm...
Danutė