Velykiniai saldainiai „Kiaušinukai“
Apie 50 vienetų reikės:
1 kiaušinio baltymas,
15 ml tropinių vaisių sulčių koncentrato,
250-300 g cukraus miltelių,
50 g geltonai, žaliai glaistytų šokoladinių saldainių.
Kaip gaminti:
Lengvai išplakite kiaušinio baltymą, į jį įmaišykite sulčių koncentratą ir cukraus miltelius. Iš mišinio suformuokite mažus kamuoliukus. Padėkite juos ant folijos arba kepimo popieriaus ir suplokite. Įspauskite šokoladinį saldainį. Palikite per naktį, kad išdžiūtų. Apverskite, kad išdžiūtų kita pusė.
Nekeptas meduolių tortas
Tortui reikės:
800 g paprastų minkštų meduolių;
600 g riebios grietinės;
8 v.š. cukraus;
0,5 citrinos sulčių;
kelių vienetų mėgiamų vaisių (kivi, bananų, pan.). Aš dėjau tik bananus.
* Meduolius pirštais sutrupiname ir padaliname į tris dalis.
* Grietinę suplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Nuimamais kraštais tortinę išklojame kepimo popieriumi. Beriame pirmą sluoksnį meduolių trupinių, užbarstome pjaustytais vaisiais ir užpilame pusę grietinės kremo.
* Paskirstome antrą sluoksnį trupinių, antrą sluoksnį vaisių ir likusį grietinės kremą. Apibarstome likusiais meduoliais, šiek tiek prislegiame ranka ir statome į šaldytuvą bent 12 valandų.
Skanaus!
DELFI skaitytoja Gintarė Blažienė
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!