Ingredientai:
Sviestas, 200 g
Druska, 1 žiupsnelis
Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Kompotas konservuotų mangų (tešlai), 4 valgomieji šaukštai
Moliūgas trintas, keptas, 500 g
Varškė, trinta, 400 g
Grietinė, 100 g
Kiaušiniai, 3 vienetai
Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
Cukraus milteliai, 4 valgomieji šaukštai
Citrinos, 1 vienetas
Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
Grietinėlė, 200 mililitrų
Vanduo, 100 mililitrai
Želė cukrus ,,Multi'', grietinėlei, 3 valgomieji šaukštai
Kompotas, konservuotų mangų , 50 mililitrų (želei)
Želė cukrus ,,Multi'' „Dansukker“, želei, 3 valgomieji šaukštai
Imbieras, gabaliukas.
Gaminimo eiga:
Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti kompotą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių, tarkuotu imbieru.
Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, varške, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.
Gautą kremą supilti į skardą, išklotą atšaldyta tešla.
Ištraukus iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą - pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.
Regina Račkauskienė