Džemui reikės (apie 0,5 l):
1,5 kg pomidorų,
170 g cukraus,
½ citrinos sulčių,
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
½ šaukštelio malto cinamono,
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
½ šaukštelio malto kumino,
1 šaukštelio kumino sėklų,
½ šaukštelio malto imbiero,
2 - 3 šaukštelių čili paprikos dribsnių.
Pomidorus įpjauname ir metame į karštą vandenį. Po kelių minučių nupilame vandenį ir pašaliname odeles.
Į puodą dedame smulkintus pomidorus, beriame prieskonius, pilame citrinos sultis ir kaitiname ant vidutinės ugnies iki virimo. Užvirus nudengiame ir verdame apie 1 val., kol gerokai sutirštės.
Džemą sukrečiame į stiklinius indelius ir laikome šaltai.
Skanaus!
Žydrūnė
Žydrūnė
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (1)