Produktai:

8 kiaušinio baltymai (kambario temperatūros),
4 šaukštai rudojo cukraus,
6 šaukštai kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 stiklinė apelsinų marmelado arba želė,
0,5 stiklinės sojų pieno,
1,5 stiklinės juodojo šokolado (mažiausiai 70 proc. kakavos),
apelsinų riekelių papuošimui.

Kaip gaminti:

Plaktuve išplakite baltymus, pamažu pilkite cukrų. Baltymų masė turi būti standi. Į ją medine mentele įmaišykite kakavą ir kepimo miltelius. Sudėkite masę į kepimo formą nuimamais kraštais.

Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite cukraus pudra. Kepkite 150 laipsnių orkaitėje 25 – 30 minučių.

Kai tortas atvės, horizontaliai perpjaukite jį į dvi dalis. Ant vienos pusės uždėkite apelsinų marmeladą, tada ant viršaus užvožkite kitą dalį.

Supilkite į puodą šokoladą ir sojų pieną, kaitinkite ant silpno kaitrumo viryklės, kol ištirps šokoladas. Šia glazūra apliekite tortą, papuoškite apelsinų riekelėmis.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)