Ingredientai:
Trupiniams:
300 g miltų
200 g margarino
4 šaukštai cukraus
Varškės masei:
500 g varškės
3 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
8 šaukštų cukraus
1 šaukšto krakmolo
8 vidutinio dydžio obuolių
obuolių apvoliojimui-2 šaukštų cukraus ir cinamono
Gaminimas:
Trupiniams miltus sutrinti su minkštu margarinu, cukrumi, padaryti trupinius ir padalinti į 2 dalis (viena dalis turi būti su mažiau trupinių). Didesnę dalį trupinių sukrėsti į torto formos skardą, pateptą margarinu, paskirstyti, kad gražiai uždengtų dugną.
Varškės masei skirtus produktus gerai sumaišyti ir sukrėsti ant formoje esančių trupinių.
Ant varškės sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus, cukrumi ir cinamonu apvoliotus obuolius. Ant viršaus obuolių sudedu likusius trupinius. Kepu 175 laipsnių orkaitėje apie valandą. Kai pravėsta, užpilti tirpinto šokolado. Ragauti atšalusį.
Edita Degutienė