Jums reikės:

3-3,5 kg svorio lydekos,
300 g šviežios kiaulienos šoninės,
1 stiklinės ryžių,
2 kiaušinių,
prieskonių pagal skonį.

Papuošimui –

3 citrinos,
1 indelis žaliųjų alyvuogių,
Krapų.

Lydekai kruopščiai nuvalome žvynus, stengdamiesi nepažeisti odos. Nupjauname galvą. Kaip kojinę nulupame odą, įpjaudami peiliu šalia pelekų ir uodegos. Iš galvos pašaliname akis ir žiaunas. Nuplauname, galvą ištriname druska.

Ruošiame lydekai įdarą. Stiklinę ryžių užpilame dviem stiklinėmis vandens ir išverdame. Atskiriame lydekos filė nuo kaulų. Žuvies filė, išvirusius ryžius, kiaulienos šoninę sumalame mėsmale. Įmušame du kiaušinius, įberiame prieskonių pagal skonį, sumaišome. Paruoštu faršu prikemšame lydekos odą.

Į augaliniu aliejumi suteptą skardą padedame lydeką nugara į viršų. Kepame orkaitėje kol iškeps. Tam, kad žuvis bekepdama orkaitėje, nesutrūkinėtų reikia prikimšti ją nelabai standžiai ir pašauti į lengvai įkaitintą orkaitę, palaipsniui didinant temperatūrą.

Leidžiame lydekai atvėsti, po to supjaustome porcijomis ir išdėliojame lėkštėje. Papuošiame citrinomis, žaliomis alyvuogėmis ir krapais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės