Labai įtemptose varžybose pirmą vietą iškovojo restorano „IDW Esperanza Resort“ komanda – Renatas Jauniškis ir Justinas Kapkovičius, antras liko čempionate debiutavęs „Telegrafo“ restoranas, trečias – „Time“. Šiemet čempionate buvo skiriami ir specialūs prizai, kuriuos išsidalijo „Time“, „Lauro lapas“, „Vyno klubas“, „Čiop Čiop“ ir „Vynas ir draugai“.
Nugalėtojai:
Specialios nominacijos:
Geriausias putojančio vyno derinys su desertu (prizo steigėjas „Ca Dei Mandorli“ ir „Vyno klubas“): Jurgitai Karinauskaitei („Vynas ir draugai“) ir Vilgailei Pavalkytei (Vilniaus kolegija) už grietinėlės desertą su šokoladine šypsena ir spanguolės gniūžte su „Champagne Duval Leroy Lady rose sec NV“;
Lengviausias vynas (prizo steigėjas „Acqua Panna“ ir „S.Pellegrino“): Andriui Valčiukui („Vyno klubas“) ir Evaldui Juškai (restoranas „Lauro lapas“) už desertą „Pradžia“ su „Reichsgraf von Kesselstatt Brauneberg Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese 2006“;
Geriausias čempionato vynas (prizo steigėjas „Gourmet Pro“ ir „Riedel“): Urtei Mikelevičiūtei ir Annai Baranovai (kulinarijos loftas „Čiop Čiop“) už vaisiuose marinuotą kriaušę su pistacijų tešla ir baltojo šokolado kremu su „Weingut S. A. Prum Bernkasteler Lay Riesling Eiswein 1999“;
Kiti dalyviai ir jų deriniai:
Indra Ramanauskienė ir Darius Dabrovolskas (svetingumo kompleksas „Monte Pacis“): sūrio pyragas su šviežiomis uogomis su „Giuseppe Gobbos Avra Rosso di Barbagia IGT 2005“;
Artūras Samavičius ir Redas Norkeliūnas (restoranas „California“): tortas „Imperial“ su „Graham's Tawny Port 20Yo“;
Honorata Lyndo (restoranas „Neringa“) ir Ilja Šarovas („Vyno klubas“): šokoladinis korys su bičių duonelės ledais su „Jorge Ordonez Victoria No.2 Malaga DO 2011“;
Daiva Mumgaudienė („Vyno klubas“) ir Viltautė Gudauskaitė (UAB „Pitlius“): sūrio tortas su „Reichsgraf von Kesselstatt RK Riesling 2010“;
Orinta Charčenkaitė ir Simona (restoranas „Lauro lapas“): jogurto panna cotta su miško medaus ledais su „Reichsgraf von Kesselstatt Josephshofer Riesling Auslese 2006“;
Francesco di Marco (Federazione Italiana Sommelier Albergatori Ristoratori sommelier) ir Jonas Stonkus („Niam Niam“): virta kriaušė Passito vyne su migdolais su „Vecchia Canonica Passito Veneto IGT“;
Jurijus Sochopalovas (UAB „Sėkmės tiltas“) ir Indrė Bagdonienė (UAB „Conteinership“): „Granny smith“ obuolių ledai su anakardžio riešutų kempine ir karamelizuota pudra su „Champagne Dumangin Grande Reserve Brut Premier NV“;
Lina Pauliukevičiūtė, Stasys Vitkus, Kotryna Sėmėnaitė ir Žana Blaženec (restoranas „Gabija“): desertas „Du pasauliai“ su „Josef Leberl Trockenbeerenauslese Samling 2007“;
Gediminas Albrichtas (vyninė „Franki“): desertas „Šokoladinė deginanti lava“ su „Casa Vinicola Bennati Amarone Della Valpolicella“;
Dovilė Piliponytė, Antonas Vasiljevas, Karolina Eigminaitė ir Renata Bačul (restoranas „Salvetė“): baklažanų šerbetas su cukruotais baklažanų gabalėliais su „Le Buche IGT 2008“;
Eduardas Radzivilovas ir Ema Bikelienė („Mažoji ragainė“): desertas „Duetas“ su „Dr.Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2012“;
Edgaras Padvelskis, Jolanta Gervienė (Restoranas "14 10") ir Vilija Karbauskienė (Kauno kolegija): desertas „Auksinis rojus“ su „Dr.Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2012“;
Lina Vyšniauskienė ir Vaidutė Stundžaitė-Bružienė (Vilniaus LIONS moterų klubas): desertas „Rojaus sodas“ su „Champagne Veuve Clicquot Vintage Rose 2004“;
Julija Osmačko ir Ripsimė Dauginienė (restoranas „Ararat“): desertas „Ambrozija“ su „Tariri“;
Ieva Čigaitė ir Diana Banuškevičiūtė (restoranas „Verkiai“): desertas „Septyni“ su „Domaine Landreau Le Petit Clos Coteaux du Layon AOC 2009“.
Varžybose teisėjavo: Beatričė Laurinavičienė – „Verslo žinių“ priedo „Savaitgalis“ redaktorė; Jūratė Juršienė – portalo delfi.lt skilties „Gyvenimas“ redaktorė; Alesia Litvinionok – nepriklausoma restoranų ir maisto žurnalistė, Knud Meldgaard – Danijos žurnalo „The Food & Provision Magazine“ redaktorius, Andrius Užkalnis – portalo „Laukinės žasys.lt“, dienraščio „Lietuvos rytas“ apžvalgininkas; Visvaldas Norkevičius – nepriklausomas vyno ir desertų žinovas; Linas Vaitulevičius – „Vyno žurnalo“ autorius, vertinimo komisijos pirmininkas Arūnas Starkus – LSA prezidentas ir „Vyno žurnalo“ redaktorius.
Varžybas organizuoja Lietuvos someljė asociacija kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA).