Labai įtemptose varžybose pirmą vietą iškovojo restorano „IDW Esperanza Resort“ komanda – Renatas Jauniškis ir Justinas Kapkovičius, antras liko čempionate debiutavęs „Telegrafo“ restoranas, trečias – „Time“. Šiemet čempionate buvo skiriami ir specialūs prizai, kuriuos išsidalijo „Time“, „Lauro lapas“, „Vyno klubas“, „Čiop Čiop“ ir „Vynas ir draugai“.

Nugalėtojai:

I vieta: Justinas Kapkovičius ir Renatas Jauniškis („IDW Esperanza Resort“) už moliūgų sūrio pyragą su „Rozes Porto White“;
II vieta: Narimantas Miežys ir Audrius Goštautas („Kempinski Cathedral Square“ restoranas „Telegrafas“) už desetą „Braškė šokolade“ su „Weingut Pockl Rosso e Dolce 2010“;
III vieta: Arminas Darasevičius, Andrius Kubilius, Renata Ozarovska (restoranas „Time“) už desertą „Ruduo“ su „Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Nies'chen Riesling Spatlese 2007“.

Specialios nominacijos:

Geriausias putojančio vyno derinys su desertu (prizo steigėjas „Ca Dei Mandorli“ ir „Vyno klubas“): Jurgitai Karinauskaitei („Vynas ir draugai“) ir Vilgailei Pavalkytei (Vilniaus kolegija) už grietinėlės desertą su šokoladine šypsena ir spanguolės gniūžte su „Champagne Duval Leroy Lady rose sec NV“;

Lengviausias vynas (prizo steigėjas „Acqua Panna“ ir „S.Pellegrino“): Andriui Valčiukui („Vyno klubas“) ir Evaldui Juškai (restoranas „Lauro lapas“) už desertą „Pradžia“ su „Reichsgraf von Kesselstatt Brauneberg Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese 2006“;

Geriausias čempionato vynas (prizo steigėjas „Gourmet Pro“ ir „Riedel“): Urtei Mikelevičiūtei ir Annai Baranovai (kulinarijos loftas „Čiop Čiop“) už vaisiuose marinuotą kriaušę su pistacijų tešla ir baltojo šokolado kremu su „Weingut S. A. Prum Bernkasteler Lay Riesling Eiswein 1999“;

Lietuviškiausias desertas (prizo steigėja Vilkyškių pieninė): Arminui Darasevičiui, Andriui Kubiliui, Renatai Ozarovskai (restoranas „Time“) už desertą „Ruduo“ su „Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Nies'chen Riesling Spatlese 2007“.

Kiti dalyviai ir jų deriniai:

Indra Ramanauskienė ir Darius Dabrovolskas (svetingumo kompleksas „Monte Pacis“): sūrio pyragas su šviežiomis uogomis su „Giuseppe Gobbos Avra Rosso di Barbagia IGT 2005“;

Artūras Samavičius ir Redas Norkeliūnas (restoranas „California“): tortas „Imperial“ su „Graham's Tawny Port 20Yo“;

Honorata Lyndo (restoranas „Neringa“) ir Ilja Šarovas („Vyno klubas“): šokoladinis korys su bičių duonelės ledais su „Jorge Ordonez Victoria No.2 Malaga DO 2011“;

Daiva Mumgaudienė („Vyno klubas“) ir Viltautė Gudauskaitė (UAB „Pitlius“): sūrio tortas su „Reichsgraf von Kesselstatt RK Riesling 2010“;

Orinta Charčenkaitė ir Simona (restoranas „Lauro lapas“): jogurto panna cotta su miško medaus ledais su „Reichsgraf von Kesselstatt Josephshofer Riesling Auslese 2006“;

Francesco di Marco (Federazione Italiana Sommelier Albergatori Ristoratori sommelier) ir Jonas Stonkus („Niam Niam“): virta kriaušė Passito vyne su migdolais su „Vecchia Canonica Passito Veneto IGT“;

Jurijus Sochopalovas (UAB „Sėkmės tiltas“) ir Indrė Bagdonienė (UAB „Conteinership“): „Granny smith“ obuolių ledai su anakardžio riešutų kempine ir karamelizuota pudra su „Champagne Dumangin Grande Reserve Brut Premier NV“;

Lina Pauliukevičiūtė, Stasys Vitkus, Kotryna Sėmėnaitė ir Žana Blaženec (restoranas „Gabija“): desertas „Du pasauliai“ su „Josef Leberl Trockenbeerenauslese Samling 2007“;

Gediminas Albrichtas (vyninė „Franki“): desertas „Šokoladinė deginanti lava“ su „Casa Vinicola Bennati Amarone Della Valpolicella“;

Dovilė Piliponytė, Antonas Vasiljevas, Karolina Eigminaitė ir Renata Bačul (restoranas „Salvetė“): baklažanų šerbetas su cukruotais baklažanų gabalėliais su „Le Buche IGT 2008“;

Eduardas Radzivilovas ir Ema Bikelienė („Mažoji ragainė“): desertas „Duetas“ su „Dr.Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2012“;

Edgaras Padvelskis, Jolanta Gervienė (Restoranas "14 10") ir Vilija Karbauskienė (Kauno kolegija): desertas „Auksinis rojus“ su „Dr.Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2012“;

Lina Vyšniauskienė ir Vaidutė Stundžaitė-Bružienė (Vilniaus LIONS moterų klubas): desertas „Rojaus sodas“ su „Champagne Veuve Clicquot Vintage Rose 2004“;

Julija Osmačko ir Ripsimė Dauginienė (restoranas „Ararat“): desertas „Ambrozija“ su „Tariri“;

Ieva Čigaitė ir Diana Banuškevičiūtė (restoranas „Verkiai“): desertas „Septyni“ su „Domaine Landreau Le Petit Clos Coteaux du Layon AOC 2009“.

Varžybose teisėjavo: Beatričė Laurinavičienė – „Verslo žinių“ priedo „Savaitgalis“ redaktorė; Jūratė Juršienė – portalo delfi.lt skilties „Gyvenimas“ redaktorė; Alesia Litvinionok – nepriklausoma restoranų ir maisto žurnalistė, Knud Meldgaard – Danijos žurnalo „The Food & Provision Magazine“ redaktorius, Andrius Užkalnis – portalo „Laukinės žasys.lt“, dienraščio „Lietuvos rytas“ apžvalgininkas; Visvaldas Norkevičius – nepriklausomas vyno ir desertų žinovas; Linas Vaitulevičius – „Vyno žurnalo“ autorius, vertinimo komisijos pirmininkas Arūnas Starkus – LSA prezidentas ir „Vyno žurnalo“ redaktorius.

Varžybas organizuoja Lietuvos someljė asociacija kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)