Salotoms tinka:
1 gūžė romaninių salotų,
špinatai,
sultenės,
gražgarstės („rucola“),
pomidorai,
agurkai.
Padažui reikia:
150 g špinatų (standartinė prekybos centre parduodama pakuotė),
šakelės šviežio baziliko,
šaukštelio medaus,
3 šaukštų vyno acto (tinka ir baltas, ir raudonas),
pusės šaukštelio druskos,
3 šaukštelių alyvuogių aliejaus.
Gaminti taip:
Sudėkite padažo dalis į daržovių trintuvą ir susmulkinkite. Gautą žalią masę prieš pat valgant užpilkite ant plėšytų salotų lapų, o tuomet švelniai pamaišykite, kad ji tolygiai pasiskirstytų.
Žalieji suktinukai su aštriu riešutų padažu
Suktinukams reikia:
Romaninių salotų (kad suktinukai gražiai susisuktų reikia didelių ir plačių salotų lapų),
pusės mažos cukinijos,
morkos.
Padažui reikia:
100g anakardžių riešutų (rekomenduojame bent 2 val. pamirkyti vandenyje),
skiltelės česnako,
šaukštelio „Sambal Oelek“ padažo arba smulkinto čili pipiro,
pusės citrinos sulčių,
šaukštelio smulkinto imbiero,
3 šaukštų sojos padažo,
šaukštelio medaus.
Gaminti taip:
Sudėkite padažo dalis į daržovių trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Nuplaukite salotų lapus ir nupjaukite dalį kieto mėsingo koto, kad jis netrukdytų jų išilgai susukti. Morką ir cukiniją pjaustykite išilgai – suktinukams reikės 7-8 cm ilgio šiaudelių. Po keletą jų dėkite ant kiekvieno salotos lapo ir užpilkite šaukštu padažo. Tuomet salotos lapus susukite, o gautus suktinukus perpjaukite pusiau ir patiekite.
Nekeptas riešutų ir aviečių „sūrio“ tortas
Pagrindui reikia:
Puodelio anakardžių riešutų,
puodelio džiovintų datulių,
žiupsnelio druskos.
Kremui reikia:
1,5 puodelio visą naktį mirkytų anakardžių riešutų,
sulčių išspaustų iš 2 citrinų,
4 šaukštų kokosų aliejaus,
5 šaukštų medaus,
1 vanilės ankšties sėklos,
200 g šviežių aviečių (galima pakeisti šaldytomis)
Gaminti taip:
Pagrindo sudedamąsias dalis sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite, kad jos gerai liptų tarpusavyje. Gautą masę supilkite į torto formą ir pirštais sulyginkite, kad pagrindas visur būtų vienodo storio.
Tuomet vidinius torto formos šonus patepkite kokosų aliejumi ir įdėkite į šaldymo kamerą. Likusį kokosų aliejų kartu su medumi maišydami kaitinkite prikaistuvyje, kol aptirps, o tada kartu su kitomis kremo dalimis supilkite į trintuvą. Smulkinkite tol, kol gausite vientisą kremą, konsistencija ir skoniu primenantį varškę. Tuomet suberkite avietes ir vėl viską suplakite.
Kremą išpilkite ant torto formoje paruošto pagrindo ir viską palikite šaldymo kameroje. Išimkite iš kameros valandą prieš valgant, kad spėtų atitirpti.