REIKĖS:
Tešlai:
5 kiaušiniai
2 indeliai saldaus kondensuoto pieno
2 valgomi šaukštai lydyto sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai sodos (užgesinti su grietine)
2 stiklinės miltų
Kremui:
1 litras atšaldytos grietinės
5-6 valg. šaukštai cukraus
vanilės esencijos
truputis želatinos
GAMINIMAS:
Kiaušinius išsukti su kondensuotu pienu, pridėti 2 šaukštus išlydyto sviesto, sodą ir miltus. Gautą tešlą padalinti į 2 dalis. Į vieną dalį pridėti 2 šaukštus kakavos. Kepimo formą ištepti sviestu ir kepti 30 min. Iškepusį biskvitą supjaustyti į 3 dalis . Viršutinę dalį sumalti su mėsmale trupiniams. Supjaustytus blynus pertepti su paruoštu kremu.
Kremo paruošimas: Į grietinę pridėti citrinos rūgštelės, vanilės esencijos, cukraus, ištirpintą želatiną ir gerai išsukti.
Skanaus!
Giedrė Stoškutė