400 g varškės
4-6 morkos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas manų kruopų
2 valgomieji šaukštai miltų
3 valgomieji šaukštai cukraus
1 kiaušinis
druskos

Gaminimas:

1. Morkas išvirkite, kol taps visiškai minkštos. Tada jas nulupkite ir susmulkinkite mėsmale ar trintuvu. Įdėkite sviestą ir manų kruopas – viską gerai išmaišykite. Šią masę ant nestiprios ugnies patroškinkite kelias minutes.

2. Varškę ištrinkite. Supilkite morkų masę, suberkite miltus, cukrų, įmuškite kiaušinį ir pagal skonį pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir formuokite spurgas. Kiekvieną apvoliokite miltuose.

3. Spurgas iš abiejų pusių apkepkite svieste, kol gražiai apskrus. Tinka valgyti su grietine.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)