1 kalakutienos šlaunelės be kaulo (apie 750 g),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų aliejaus,
1 svogūno galvutės,
500 g morkų,
1 valg. šaukšto pomidorų pastos,
2 valg. šaukštų miltų,
300 ml tamsaus alaus,
400 ml vištienos sultinio,
1 arbat.šaukštelio cukraus,
2 petražolių šakelių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kalakutienos šlaunelę nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir jame apkepinkite kalakutieną iš visų pusių. Svogūno galvutę ir vieną morką nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Kalakutieną sudėkite į dubenį.
Riebaluose, likusiuose keptuvėje, apkepinkite svogūno kubelius. Suberkite pjaustytas morkas, miltus, supilkite pomidorų pastą ir viską pakepinkite. Supilkite alų bei mėsos sultinį ir išmaišykite. Kalakutieną įdėkite į keptuvę su padažu, išmaišykite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Troškinkite apie 60 minučių.
Likusias morkas nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir lengvai pakepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, pagardinkite cukrumi. Kai cukrus išsilydys ir pradės virsti į sirupą, įpilkite 200 ml vandens ir troškinkite morkas apie šešias minutes.
Kalakutieną iš kepimo indo išimkite ir padėkite šiltai. Padažą perkoškite per sietelį į puodą, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Morkas apibarstykite kapotomis petražolėmis. Kalakutienos šlaunelę supjaustykite riekelėmis ir kartu su glazūruotomis morkomis išdėkite į lėkštes. Garnyrui galite patiekti keptas bulves.
Bulvės garnyrui
750 g bulvių su lupenomis 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilkite, o bulves nulupkite. Vieną svogūno galvutę nulupkite ir susmulkinkite. Dvi česnako skilteles nulupkite, kiekvieną skiltelę perpjaukite pusiau. Bulves, svogūnus ir česnaką kepinkite penkias-šešias minutes viename šaukšte augalinio aliejaus. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kmynais.
Skanaus!