Reikės:

900 g šukučių,
1 stiklinės sauso balto vyno,
druskos,
6 šaukštų nesūdyto sviesto (naudosime dalimis),
1 smulkiai pjaustyto vidutinio dydžio svogūno,
2 ½ šaukšto miltų,
½ stiklinės džiūvėsėlių.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sudėkite šukutes į keptuvę, supilkite vyną ir pagardinkite druska. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite dar 4 min. Perkelkite šukutes į kepimo indą. Keptuvėje likusį skystį supilkite į kitą dubenėlį.

2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, įdėkite 3 šaukštus sviesto ir kelias minutes pakepinkite svogūnus.

3. Į svogūnų masę po truputį suberkite miltus, supilkite skystį iš dubenėlio. Visą laiką intensyviai maišykite. Kai padažas sutirštės, apipilkite juo šukutes ir gerai išmaišykite.

4. Viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir ant jų sudėkite likusį sviestą. Kepkite orkaitėje maždaug 15 min, kol pradės burbuliuoti ir parus.

Gaunasi 6 porcijos. Patiekite su citrinos griežinėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)