2 porcijos (pagaminsite per 30 minučių)

Jums reikės:

· 2 kiaulienos nugarinės gabalėlių
· Valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
· Trijų ketvirčių arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį
· Vieno nedidelio svogūno
· 3 valg. šaukšt. apelsinų sulčių
· 2 valg. šaukšt. vandens
· 2 valg. šaukšt. grietinėlės arba neriebios grietinės

Gaminimas

Negilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame iš abiejų pusių apkepkite puse šaukštelio čiobrelio, druska bei pipirais pagardintą mėsą.

Bebaigiant kepti, ant mėsos sudėkite žiedais pjaustytą svogūną, keptuvę uždenkite ir pakepkite dar kelias minutes. Kai kiaulienos kepsniai bus iškepę, sumažinkite ugnį. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, vandenį ir likusį čiobrelį.

Uždenkite keptuvę ir troškinkite 10-15 minučių, tuomet keptuvę atidenkite ir kepkite, kol išgaruos visas skystis. Per tą laiką nedideliame indelyje sumaišykite grietinėlę ir garstyčias. Gautą padažą užpilkite ant mėsos kepsnių ir dar truputį patroškinkite. Dabar mėsą jau galite dėti į lėkštes ir skanauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)