2 porcijos (pagaminsite per 30 minučių)
Jums reikės:
· 2 kiaulienos nugarinės gabalėlių
· Valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
· Trijų ketvirčių arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį
· Vieno nedidelio svogūno
· 3 valg. šaukšt. apelsinų sulčių
· 2 valg. šaukšt. vandens
· 2 valg. šaukšt. grietinėlės arba neriebios grietinės
Gaminimas
Negilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame iš abiejų pusių apkepkite puse šaukštelio čiobrelio, druska bei pipirais pagardintą mėsą.
Bebaigiant kepti, ant mėsos sudėkite žiedais pjaustytą svogūną, keptuvę uždenkite ir pakepkite dar kelias minutes. Kai kiaulienos kepsniai bus iškepę, sumažinkite ugnį. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, vandenį ir likusį čiobrelį.
Uždenkite keptuvę ir troškinkite 10-15 minučių, tuomet keptuvę atidenkite ir kepkite, kol išgaruos visas skystis. Per tą laiką nedideliame indelyje sumaišykite grietinėlę ir garstyčias. Gautą padažą užpilkite ant mėsos kepsnių ir dar truputį patroškinkite. Dabar mėsą jau galite dėti į lėkštes ir skanauti.