Keturioms porcijoms jums reikės:
Kiaulienos šašlykams –
500 g kiaulienos sprandinės arba išpjovos,
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 geltonosios saldžiosios paprikos ankšties,
2 svogūno galvučių.
Marinatui –
125 ml alyvuogių aliejaus,
2 valg. šaukštų kapotų žalumynų (petražolių, čiobrelių, rozmarino),
2 česnako skiltelių,
pusės citrinos tarkuotos žievelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Saldžiąsias paprikas nuplaukite, kiekvieną ankštį perpjaukite pusiau ir, pašalinę šerdį su sėklomis, supjaustykite kvadratėliais. Svogūno galvutes nulupkite ir kiekvieną supjaustykite į keturias dalis. Kiaulienos kubelius, paprikų kvadratėlius ir svogūnų skilteles sumaukite ant iešmelių.
Paruoškite marinatą. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Plokščiame inde sumaišykite smulkintus česnakus su kapotais žalumynais, tarkuota citrinos žievele ir maltais juodaisiais pipirais. Šį mišinį užpilkite alyvuogių aliejumi. Į paruoštą marinatą sudėkite iešmelius su kiauliena ir daržovėmis ir palikite vienai valandai, kartkartėm apversdami.
Išimkite iš marinato kiaulienos šašlykus ir leiskite jam visiškai nuvarvėti. Mėsą truputį pabarstykite druska ir kepkite grilyje po 6-8 minutes iš visų pusių. Prie kiaulienos šašlyko patiekite traškias daržovių salotas.
Skanaus!