Lietuvių jau pamėgtų kinų virtuvės patiekalų skonio paslaptį įminti prireiks tik šiek tiek laiko, kantrybės ir gardaus padažo.
4 asmenims
2,5 val.
Reikės:
1 anties apie 2 kg
Marinatui:
4 šaukštų medaus
3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio
Hoisin padažui:
4 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų riešutų sviesto
1 šaukšto medaus
2 šaukštų ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
2 česnakų skiltelių
1 aitriosios paprikos
½ šaukštelio malto penkių rūšių pipirų mišinio
Pateikimui:
1 poro
1-2 baltųjų žieminių ridikų
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Antį gerai nuplaukite, nupjaukite jos uodegėlę, kuri turi specifinį skonį ir kvapą. Paukštį guldykite ant grotelių, jas įstatykite į kepimo skardą ir iš abiejų pusių gausiai nuplikykite verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros visa sustangrės, jos oda susitrauks. Paukštį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpilkite.
Antį vėl guldykite ant grotelių, jas įstatykite į tuščią skardą ir pašaukite kepti 2 valandoms į orkaitę. Kepdami, karts nuo karto, ją apverskite ant kito šono ir nupilkite iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nuo ilgo kepimo nesudegtų. Anties taukus atsidėkite, juose labai skanu kepti daržoves.
Kol antis keps, juostelėmis supjaustykite porą ir žieminius ridikus.
Pagaminkite Hoisin padažą, suplakite jo sudedamąsias dalis, išskyrus česnaką ir aitrųjį pipirą. Į pagamintą padažą įspauskite česnaką ir sudėkite smulkiai kapotą pipirą (jo sėklas išimkite).
Sumaišykite marinatą anties aptepimui, suplakite visas jo sudedamąsias dalis į vientisą padažą.