425 ml tiršto kokosų pieno,
3 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai cukraus,
300 ml grietinėlės,
3 mangai,
žiupsnelis pakepintų migdolų drožlių papuošimui.
1. Puode pakaitiname kokosų pieną, tačiau neužverdame.
2. Į dubenį įmušame kiaušinių trynius, suberiame cukrų, įpilame kelis šaukštus karšto kokosų pieno ir gerai išmaišome.
3. Įmaišome likusį kokosų pieną ir nuolat maišydami kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu, kol pakankamai sutirštėja.
4. Nuimame ir ataušiname. Grietinėlę plakame, kol tampa standi, ir įmaišome į ataušintą kremą.
5. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Truputį mango supjaustome mažais gabalėliais, o likusius vaisius pertriname per sietelį.
6. Mango gabalėlius ir sutrintą masę įmaišome į kremą. Sudedame į negilų šalčiui atsparų indą ir šaldome, kol sutirštėja.
7. Išimame iš šaldiklio ir elektriniu plaktuvu plakame tol, kol masė tampa vientisa. Atšaldome ir dar kartą išplakame. Sudedame į šaldymo indą, uždengiame dangčiu ir šaldome, kol sustingsta.
8. Prieš tiekdami 20-30 minučių ledus palaikome šaldytuve, kad suminkštėtų. Kaušeliu sudedame į indelius. Tiekiame apibarstytus migdolų drožlėmis.
Patarimai
Kaitindami kokosų pieną neleiskite jam užvirti, nes sutrauks įmuštus kiaušinių trynius.
Plakant stingstančius ledus, nesusidaro ledo kristalėlių, o ledų masė tampa vientisesnė.