Turint mažų pomidoriukų juos galima labai skaniai paruošti. Šis receptas yra greitas ir lengvas.
Jums reikia pasiruošti:
1 kg mažų pomodoriukų
2 vyšnios lapeliai
2 lauro lapeliai
2 juodų serbetų lapeliai
3-4 grūdeliai juodo pipirėlio
1 skiltelė česnako
Į švarius 1 litro stiklainius sudedame vyšnių, lauro ir juodųjų serbertų lapelius, į stiklainio dugną dar suberiame pipirų grūdelius, 1 skiltelę česnako. Toliau yra sudedami pomidorai.
Puode yra užvirinamas vanduo ir su verdančiu vandeniu yra užpilami stiklainiai su pomidoriukais, ir šie uždengiami dangteliais paliekami pastovėti 10-15 min. Paskui stiklainiai yra nupilami į puodą, kuriame ruošiamas marinatas. Sudedama druska, cukrus ir kai vanduo užvirinamas, tada supilamas actas.
Jam naudojame: 1 litrui vandens – 2 dideli šaukštai acto, 120 gramų cukraus ir 60 gramų druskytės.
Paruoštas marinatas yra užpilamas ant stiklainių, jie užsukami, apverčiami ir paliekami, kad atvestų.