Jums reikės:
200 g sviesto,
500 g miltų,
100 ml pieno,
3 arbat. šaukštelių cukraus,
1 arbat. šaukštelio sausų mielių
Įdarui:
600 g šviežių kopūstų,
2 virtų kiaušinių,
druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Ilgiausiai užtruksite kietai virdami kiaušinius. Stambiai supjaustykite kopūstą. Smulkintus kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 min.
Kopūstus sudėkite į rėtį ir nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu, suspausdami rankomis. Paimkite saują kopūstų ir stipriai išspauskite vandenį. Pyragui visiškai pakanka dviejų didelių saujų kopūstų. Supjaustykite kiaušinius ir sumaišykite su kopūstais, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
Paruošiame tešlą. Nedideliame inde ištirpinkite sviestą ir kaitinkite iki užvirimo, nukelkite nuo ugnies, supilkite į miltus ir išmaišykite.
Į šiltą pieną sudėkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palaukite, kol pasirodys burbuliukai. Pieno masę sumaišykite su miltų mase. Viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti elastinga, nelipti prie rankų, gali šiek tiek išsiskirti sviesto.
Tešlą padalinkite į dvi dalis (viena turėtų būti didesnė). Rankomis išskleiskite tešlą į formą (diametras 26-28 cm), sudėkite įdarą.
Likusiu tešlos sluoksniu uždenkite pyragą. Gali atrodyti, kad tešlos turite per mažai. Tačiau pasistenkite, kad tešla visiškai uždengtumėte pyrago viršų.
Į įkaitintą iki 225 C orkaitę kiškite pyragą ir kepkite apie 20-30 min., kol apskrus.
Skanaus!