5 – 7 porcijos / 90 min. / 390 kcal.
Reikės:
0,5 kg avienos;
20 g avienos riebalų;
4 svogūnų;
Paprikos;
Kalendros;
Šviežios kalendros;
Maltų juodųjų pipirų;
Druskos.
Paruošimas:
Mėsą, riebalus ir svogūnus sumalkite mėsmale. Pridėkite smulkintos paprikos, kalendros, įberkite maltos kalendros, pipirų ir druskos. Dar kartą permalkite mėsmale.
Minkykite faršą 5 min. Sudėkite į dubenį ir palikite šaldytuve 2 val.
Sudrėkinkite delnus šaltu vandeniu, iš faršo formuokite rutulius, o tuomet ištempkite juos iki maždaug 10 cm ilgio dešrelės.
Suverkite šias dešreles išilgai ant medinių iešmelių.
Kepkite keptuvėje 10 – 15 min., nuolat vartydami. Patiekite su pomidorų padažu, ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!