4 porcijos

Produktai:

1 muskatinis moliūgas (600 – 700 g),
300 g spagečių,
200 g mažų pomidoriukų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
100 g sviesto,
1 sauja šalavijų,
druskos,
pipirų,
6 griežinėliai Parmos kumpio,
tarkuoto parmezano.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Šalavijus nuplaukite, nusausinkite.

3. Moliūgą (žievės nelupkite) supjaustykite plonomis skiltelėmis, sudėliokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, sudėkite česnako skilteles (nelupkite) ir pusę šalavijų. Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 – 25 min. Išimkite moliūgus iš orkaitės, apverskite skilteles ant kitos pusės, apibarstykite druska ir pipirais ir kepkite dar 20 min.

4. Kitą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite kumpio griežinėlius ir kepkite 10 min. Kumpis turi būti traškus. Kai kumpis pravės, sulaužykite į mažus gabalėlius.

5. Puode su storu dugnu išlydykite sviestą, jame apkepkite likusius šalavijus.

6. Spagečius išvirkite, nukoškite.

7. Dideliame dubenyje sumaišykite spagečius su moliūgų skiltelėmis, apšlakstykite sviestu su šalavijais, apibarstykite kumpio gabalėliais bei per pusę perpjautais mažais vyšniniais pomidoriukais. Pagal skonį užberkite pipirų. Prieš patiekdami į stalą apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)