2 porcijoms reikės:

400 g upėtakio filė

Marinatui:

2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. medaus
2 v.š. švelnių (šviesių) garstyčių (pvz., Dijon)
česnako skiltelės
žaliosios citrinos
raudonėlio
aitriųjų pipirų mišinio (pvz. Chili explosive)

Garnyrui:

2 Golden obuoliai
2 v.š. sviesto
rozmarinas
muskatas.

Paruošiamas marinatas, sumaišant visus marinatui skirtus ingridientus (taip pat įdedant smulkiai kapotą žaliosios citrinos žievelę), kuris užpilamas ant upėtakio filė gabaliukų (filė turi būti be odos ir kaulų, supjaustyta norimo dydžio gabaliukais).

Upėtakis paliekamas marinuotis keletui valandų šaldytuve arba (esant laiko trūkumui) pusvalandžiui kambario temperatūroje. Išsimarinavęs upėtakis kepamas orkaitėje 12-15min.

Tuo metu išsėklinami Golden obuoliai ir supjaustomi (odelė paliekama) stambesnėmis skiltelėmis, kurios kepinamos svieste su rozmarinu ir muskatu kol suminkštės...

Galiausiai iškeptas upetakis ir obuoliai patiekiami karšti lėkštėje su citrinos ir limetos skiltelėmis.

Renaldas M.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją