1. Į kelias dalis pasmulkiname agurkus, supjaustome riekelėmis morkas ir svogūnus, supjaustome raudonas saldžiąsias bei aitriąsias paprikas (3 litrų stiklainiui 1-ą aitriąją papriką), pasmulkiname skilteles česnako (vienam stiklainiui 2-3).
2. Į švarius stiklainius (dezinfekuojame verdančiu vandeniu) sudedame česnakus (ant dugno), krapus, pipirų grūdelius, pjaustytas daržoves bei nedidelius pomidorus.
3. Ruošiame marinatą:
-3 litrai vandens;
-13 valgomų šaukštų cukraus:
- 5 šaukštai druskos;
-1,5 stiklinės acto;
-keli lauro lapeliai.
Marinatą užvirinti ir pavirti 5 minutes.
4. Marinatą supilame į stiklainius ir paliekame pastovėti apie 3 valandas.
5. Marinatą nupilame iš stiklainių ir jį vėl užverdame.
6. Užvirusį marinatą supilame į stiklainius, sandariai užsukame, stiklainius apverčiame ir paliekame stovėti, kol atvės (stiklainius uždengiame rankšluosčiais).
Skanaus
Saulius