GAMYBOS LAIKAS:
1 val. + 4 val. šaldiklyje
PORCIJOS:
8-10 gabaliukų
INGRIDIENTAI:
Žemuogių parfė:
1. 4 kiaušinių tryniai
2. 75 ml cukraus
3. 200 ml grietinėlės
4. 1 l žemuogių
Citrinų parfė:
1. 4 kiaušinių tryniai
2. 75 ml cukraus
3. Pusė vidutinės citrinos
4. 100 ml grietinėlės
5. 100 ml grietinės
PAPUOŠIMAS:
1. Pusės citrinos žievelės drožlės
2. Modenos balzaminio acto kremas (Crema all „Aceto di Modena I.G.P.)
DARBO EIGA:
Žemuogių parfė:
1. Paruoškite žemuogių parfė. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos, purios masės. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su plaktais kiaušinių tryniais. Žemuoges sumaišykite su plakta mase. Viską supilkite į 2 litrų talpos pailgą indą, praskalautą šaltu vandeniu. Žemuogių parfė masė turėtų užpildyti pusę indo. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite vienai valandai į šaldiklį.
2. Paruoškite citrinų parfė. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos, purios masės. Pridėkite pusės citrinos sultis ir truputį smulkiai tarkuotos, gerai nuvalytos citrinos žievelės ( truputį drožlių pasilikite papuošimui). Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su plaktų kiaušinių ir citrinos sulčių mase.
3. Išimkite žemuogių parfė iš šaldiklio. Į indą supilkite citrinų parfė mišinį. Gerai išlyginkite masę, uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 3 valandoms arba visai nakčiai.
5. Prieš patiekiant parfė, desertas turėtų dar 10-15 minučių pabūti šaldytuve. Po to trumpam įmerkite įndą į karštą vandenį ir išverskite parfė ant pailgo padėklo (silikoninės arba stiklinės pjaustymo lentelės). Supjaustykite parfė griežinėliais. Papuoškite citrinos žievelės drožlėmis, Modenos balzaminio acto kremu.
Alma