Sutarkuotas morkas su cinamonu ir cukrumi virkite ant mažos ugnies. Baigdamos virti, tyrę pagardinkite sviestu, citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Suformuokite saldainius ir džiovinkite juos kambario temperatūroje.
Morkų blynai
3–4 didelių morkų, 2 šaukštų cukraus, ¼ stiklinės vandens, 2 šaukštų manų kruopų, 1 kiaušinio, 2–3 šaukštų miltų, 0,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio cinamono, imbiero, aliejaus.
Morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Ant jų suberkite cukrų, prieskonius ir troškinkite apie 15 minučių. Baigdamos troškinti, į puodą suberkite manų kruopas. Į atvėsusias troškintas morkas įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Blynelius kepkite keptuvėje. Juos patiekite su grietine arba tarkuotu šokoladu.