6 porcijos

Produktai:

2 morkos,
1 obuolys,
50 g mėlynų slyvų be kauliukų,
1 šaukštas kedro riešutų,
4 kiaušiniai,
1 šaukštelis sviesto,
2 šaukštai cukraus,
1 stiklinė sausainių trupinių arba maltų vanilinių džiūvėsėlių, truputį cinamono.

Kaip gaminti:

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite šiaudeliais. Morkas ir obuolį nulupkite, morkas supjaustykite griežinėliais, obuolius – skiltelėmis, paskui – kubeliais.

Morkų ir obuolių gabalėlius užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens, kad vos apsemtų, 5 min. pavirkite. Paskui nukoškite ir palaikykite kiaurasamtyje, kad gerai nuvarvėtų vanduo.

2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, paskui suberkite trupinius, cinamoną, gerai išmaišykite. Šią masę sumaišykite su morkomis, obuoliais ir slyvomis.

3. Baltymus išplakite iki putų, paskui sumaišykite su turima mase. Sudėkite pudingo tešlą į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 40 min. Apibarstykite pudingą sausoje keptuvėje paskrudintais riešutais ir cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)