Kai vieni didžiuojasi marinuotais agurkėliais, aš dažnai draugams padovanoju savo marinuotų žirnelių.
Pirmiausia reikia žirnelius, kurie jau išlukštenti iš anksčių, sudėti į puodą su vandeniu ir pavirti 10-15 min, vėliau vanduo yra nupilamas.
Toliau reikia pasiruošti marinatą, jam naudojame:
1 litrui vandens turime įdėti 2 šaukštus druskos (šauktai turi būti nubraukti), 3 šaukštus obuolių acto ir 3 šauktus cukraus.
Visas marinatas yra užvirinamas ir paskui į jį sudedami žirneliai. Žirneliai su marinatu yra verdami 15 minučių.
Į pasiruoštus švarius stiklainiukus reikia įdėti po 2 kvapnius pipiriukus ir su kiaurasamčiu yra imami žirneliai iš verdančio puodo ir dedami į stiklainiukus. Pilnas stiklainis su žirneliais yra užpilamas tuo pačiu pasiruoštu marinatu. Stiklainiukas yra užsukamas dangteliu ir apverčiamas, paliekam pastovėti, kad atvėstų. Ir viskas pabaigta.
Skanių ir jums žirnelių.
Renata