Kad apie patiekalą negalima spręsti tik iš išvaizdos, įrodė Vilniaus kolegijos studentai vakar, kulinarijos studijoje „Čiop Čiop“ varžęsi gamindami patiekalus-staigmenas.
Trečią kartą vykusį Zanussi kambario kulinarinį iššūkį laimėjo trečiakursiai Tautvydas Rasiulis ir Tadas Ščerbickas, desertą, pavadintą „Elitiniai pusryčiai“, pateikę apgaulingu virto kiaušinio, duonos ir salotų pavidalu.
Pasak vertinimo komisijoje dalyvavusios populiaraus tinklaraščio ir knygų autorės Beatos Nicholson, vaikinai puikiai išpildė užduotį, sugalvoję itin originalų patiekalo pateikimą, bet to, išsiskyrė precizišku gaminimu ir dėmesiu detalėms, kas garantavo ne tik puikią patiekalo išvaizdą, bet ir skonį.
Biomedicininę diagnostiką studijuojančio Tautvydo ir programų sistemas kremtančio Tado patiekalas buvo paserviruotas ant pjaustymo lentelės: pannacota su geltonu tryniu iš trintų persikų su degtine sustingdyta kiaušinio lukštuose, kartu buvo pateiktas tamsią duoną imituojantis šokoladinis biskvitas ir į salotas panašūs ploni žalios kriaušės griežinėliai.
Antrąją kulinarinio iššūkio vietą laimėjusios Simona Tratulytė ir Greta Bagdonaitė komisiją nustebino „Kavos kąsniu“ – skaidriuose puodeliuose orkaitėje keptu šokoladiniu desertu, atrodančiu kaip grietinėle pagardintas rytinės kavos puodelis.
Trečios vietos nugalėtojos Beata Buchovaitė ir Monika Mikalavičiūtė dviem skirtingais įdarais užpildytus tešlos ragelius pateikė kaip morkas ir savo patiekalą pavadino „Zuikio desertu“.
Kitos dvi konkurse dalyvavusios poros komisiją bandė nustebinti į kumpio griežinėlius suvyniota studentiška kiaušiniene ir čili pipiriukais pagardintais rankų darbo šokoladiniais triufeliais.
Be B.Nicholson, kulinarinio iššūkio dalyvių patiekalus vertino ir tinklaraščio „Receptų medis“ autorė Viktorija Andrikonienė, žurnalą „Restoranų verslas“ leidžiančios ir portalą Meniu.lt valdančios įmonės direktorė Elena Pipiraitė-Zimblienė, Vilniaus kolegijos bei jos studentų atstovybės ir „Electrolux“ atstovai.
Kulinariniame iššūkyje dalyvaujančios penkios kambariokų poros pretenduoja laimėti gyvenimą viename iš Didlaukio g. bendrabučių įrengtuose prabangiausiuose Lietuvoje studentiškuose apartamentuose. Architektės Rūtos Bagdzevičiūtės sukurtas interjeras pasižymi ne tik dvigubai didesniu, nei įprasta studentiškam kambariui, plotu (37 kv. m.), bet ir bendrabučių gyvenimui nebūdinga prabanga – kambaryje yra visi reikalingi baldai bei maisto ruošai, drabužių ir namų priežiūrai skirti buitiniai prietaisai – šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė, gartraukis, mikrobangų krosnelė, netgi nuosavos skalbyklė ir indaplovė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt