Be galo skanus, lengvai paruošiamas ir gražus tortas papuoš Velykinį stalą!
Jums reikės:
Pagrindui:
300 gramų vanilinių sausainių, sumaltų labai smulkiai
80 gramų ištirpinto sviesto
Tortui:
1 kg Philadelphia sūrio
200 g cukraus
4 kiaušiniai
50-80 g persikų likerio (arba persikų esencijos)
Didelis indelis konservuotų persikų (arba 2 maži)
Pagaminimas yra be galo paprastas. Į torto formą išklojame ir stipriai prispausdami padarom pagrindą iš susmulkintų sausainių, ir tirpinto sviesto. Tada įdėkite formą su padarytu pagrindu į šaldytuvą, kol išplaksite torto masę.
Kambario temperatūros produktus (kad lengviau plaktųsi) sudedame į dubenėlį: sūrį, cukrų, kiaušinius, likerį ir plakame iki vientisos masės. Trečdalį konservuotų persikų supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į torto masę, išmaišome.
Supilame sūrio masę į torto formą su sausainių pagrindu ir kepame 160 laipsnių orkaitėje 55 min.
Atvėsintą tortą (visą naktį šaldytuve) puošiame likusiais persikais, kaip matote mano nuotraukose.
Skanaus!
Rasa Survilienė