Jums reikės:
· 1 kilogramų avienos
· 200 gramų ryžių
· 5 šaukštų lydyto sviesto
· 1 svogūno
· 6 džiovintų abrikosų
· 6 džiovintų slyvų
· 2 persimonų
· 5-6 kaštainių (pagal skonį)
· Druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių ir cinamono – pagal skonį
Gaminimas:
1) Svieste apkepkite gabaliukais supjaustytą avieną. Po 15 minučių kepimo mėsą pagardinkite druska bei pipirais, sudėkite į keptuvę supjaustytą svogūną, susmulkintus džiovintus vaisius, kaštainius, pagardinkite čiobreliais, sudėkite kubeliais supjaustytus persimonus. Kelias minutes pakepinkite.
2) Visą masę iš keptuvės perdėkite į troškinimui skirtą puodą. Įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol mėsa taps minkšta.
3) Kitame puode išsivirkite ryžius. Į ryžius sudėkite pasigamintą mėsą, gerai išmaišykite. Patiekite papuošusios žalumynais.
Skanaus!