Tešlai sumaišykite 250 g išsijotų miltų su 300 g nelabai riebios varškės, 1 kiaušiniu, 0,5 valg. šaukštu cukraus ir žiupsneliu druskos.
Išminkykite iki vienalytės masės, suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
2 vidutinio dydžio cukinijas nulupkite, supjaustykite kubeliais (1x1 cm), 2 saldžiąsias paprikas ir vieną svogūną supjaustykite šiaudeliais, sutarkuokite 1 morką, smulkiai supjaustykite 2–3 česnako skilteles.
Visas daržove sumaišykite ir troškinkite aliejuje, kol suminkštės. Palikite ataušti.
Užpilui išplakite 250 g grietinės, 3 kiaušinius, maltus juoduosius pipirus, kmynus, druską ir smulkiai supjaustytus žalumynus, pavyzdžiui, svogūnus ir baziliką.
Iškočiokite iš tešlos apvalų blyną, 2–3 cm didesnį už kepimo formą. Išklokite tešlą, suformuokite bortelius ir sukrėskite ant tešlos troškintas daržoves, ant viršaus užpilkite užpilą.
Kepkite 35–40 min. 160–170 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!