300 g ryžių,
1 meliono,
100 g agurkų,
100 g saldžios raudonosios paprikos,
100 g saldžios geltonosios paprikos,
50 g ridikėlių,
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
50 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
kelių lapelių šviežio baziliko,
6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
druskos pagal skonį.
Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje, bet nepervirkite. Perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų birūs. Suberkite ant švaraus audinio ir apdžiovinkite, paskui sukrėskite į dubenį.
Perpjaukite melioną išilgai pusiau. Specialiu apvaliu šaukšteliu išskobkite jo vidų rutuliukais. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, agurkus – plonomis riekelėmis, papriką – šiaudeliais. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais ir viską sumaišykite su ryžiais. Pagardinkite druska, suberkite susmulkintus baziliko lapelius, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Gautas salotas sudėkite į išskobtas meliono puseles ir patiekite.
Skanaus!