Reikės:

300 g ryžių,
1 meliono,
100 g agurkų,
100 g saldžios raudonosios paprikos,
100 g saldžios geltonosios paprikos,
50 g ridikėlių,
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
50 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
kelių lapelių šviežio baziliko,
6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
druskos pagal skonį.

Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje, bet nepervirkite. Perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų birūs. Suberkite ant švaraus audinio ir apdžiovinkite, paskui sukrėskite į dubenį.

Perpjaukite melioną išilgai pusiau. Specialiu apvaliu šaukšteliu išskobkite jo vidų rutuliukais. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, agurkus – plonomis riekelėmis, papriką – šiaudeliais. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais ir viską sumaišykite su ryžiais. Pagardinkite druska, suberkite susmulkintus baziliko lapelius, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Gautas salotas sudėkite į išskobtas meliono puseles ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės