Virtuvėje

Šalavijas dažnai vartojamas tradicinėje italų virtuvėje. Juo apibarstoma paukštiena, veršiena, triušiena, žuvies ir makaronų patiekalai, padažai. Šalavijas naudojamas tiek šviežias, tiek ir džiovintas.

Patarimai

Džiovintas šalavijas atbaido kandis. Šalavijo lapais galima valytis dantis, trinat jais dantų paviršių.

Gydomosios savybės

Medicinos srityje šalavijas yra gana plačiai naudojamas. Juo gydomi įvairūs negalavimai, stabdomas kraujavimas iš žaizdų, mažinami astminiai priepuoliai, sumažinamas menstruacinis kraujavimas bei padidinamas pieno kiekis maitinančioms motinoms. Šalavijo losjonai tinka žaizdelėms ir kitiems odos susirgimams gydyti. Plaunant šalavijų nuoviru plaukus, pašalinamos pleiskanos, suminkštinami plaukai.

Prietarai

Manoma, kad šalavijas atneša gerovę. Sudegintas namuose apsaugo nuo piktųjų jų dvasių ar jas išvaro iš namų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)