Šalavijas dažnai vartojamas tradicinėje italų virtuvėje. Juo apibarstoma paukštiena, veršiena, triušiena, žuvies ir makaronų patiekalai, padažai. Šalavijas naudojamas tiek šviežias, tiek ir džiovintas.
Patarimai
Džiovintas šalavijas atbaido kandis. Šalavijo lapais galima valytis dantis, trinat jais dantų paviršių.
Gydomosios savybės
Medicinos srityje šalavijas yra gana plačiai naudojamas. Juo gydomi įvairūs negalavimai, stabdomas kraujavimas iš žaizdų, mažinami astminiai priepuoliai, sumažinamas menstruacinis kraujavimas bei padidinamas pieno kiekis maitinančioms motinoms. Šalavijo losjonai tinka žaizdelėms ir kitiems odos susirgimams gydyti. Plaunant šalavijų nuoviru plaukus, pašalinamos pleiskanos, suminkštinami plaukai.
Prietarai
Manoma, kad šalavijas atneša gerovę. Sudegintas namuose apsaugo nuo piktųjų jų dvasių ar jas išvaro iš namų.