Ypač daug šiuose vaisiuose yra karotino, vitamino C, jodo, geležies, vario, kalio ir kalcio. Dėl didelio pektino kiekio liaudies medicina šiuos vaisius naudojo skrandžio ir kitoms virškinamojo trakto ligoms gydyti.

Kad persimonai netrauktų burnos, vaisius reikia maždaug 12 val. palaikyti šiltame (30-40°C) vandenyje.

Reikės:
• ¼ šaukšto džiovinto mairūno,
• 1 šaukšto balzaminio acto arba citrinos sulčių,
• 1 šaukšto sezamų aliejaus,
• pusės granato sėklų,
• 75 g mocarelos sūrio,
• 2 persimonų,
• po žiupsnelį cukraus ir druskos,
• rukolos lapelių.

Persimonus supjaustykite griežinėliais, iš mairūno, acto, aliejaus, druskos ir cukraus padarykite padažą. Į salotinę dėkite rukolos lapus, persimonus, sūrį. Viską apšlakstykite padažu, suberkite granato sėklas.