Jei kiekvienas pasistengtume suteikti mylimiems žmonėms kuo daugiau gerų emocijų, visi aplink būtume geresni ir pakilesnės nuotaikos. Nieko nelaukite ir nudžiuginkite šeimos narius arba užsukusius svečius visada pavykstančiu ir lengvai pagaminamu Kuršėnų vyniotiniu.
Reikės
Biskvito tešlai:
4 kiaušinių
4 š. cukraus
4 š. miltų
Įdarui:
200 g varškės
180 g sviesto
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
10 šaldytų aviečių(nebūtinai)
Gaminimas
Atskirtus kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų (t.y. apvertus dubenį baltymai turi nekeisti padėties).
Iki purumo su cukrumi išplakite kiaušinio trynius, įmaišykite miltus ir po truputį maišydami sudėkite baltymus.
Orkaitės skardoje ant patiesto kepimo popieriaus supilkite masę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Kol kepa biskvitas, pasiruoškite įdarą.
Jei naudojate paprastą varškę, ją pertrinkite, kad neliktų gumulų (galite daryti su kremine, bus paprasčiau), įdėkite sviesto, kondensuoto pieno. Viską labai gerai išmaišykite.
Iškepus biskvitui nuimkite nuo jo kepimo popierių ir susukite. Pravėsusį biskvitą išsukite, sutepkite paruoštu įdaru, ant kraštelio sudėkite avietes ir susukite.
Vyniotinį apgaubkite maistine plėvele ir palikite 2 val. šaldytuve.
Skanaus!