Šiltos salotos su silke, burokėliais ir šviežiom bulvėm
4 porcijoms reikės:
400 g mažų šviežių bulvyčių
druskos/pipirų
300 g marinuotos silkės pagal skonį
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. smulkiai pjaustytų krapų
2 arb.š. Dijon garstyčių
salotų lapų
200 g marinuotų mažų burokėlių
3 kietai virtų kiaušinių.
1. Pirmiausiai išvirkite bulves, nukoškite ir palikite, kad nugaruotų vanduo.
2. Kol bulvės verda, pasiruoškite salotų užpilą - tiesiog sumaišykite 4 valg.š. silkės marinato su alyvuogių aliejumi, krapais ir garstyčiomis. Vieną valg.š. užpilo atidėkite į šalį.
3. Dar ant šiltų bulvių užpilkite paruoštą padažą ir viską gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite smulkiai pjaustytą silkę.
4. Salotų lapus išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkit paruoštas bulves, per pusę perpjautus burokėlius, į ketvirčius supjaustytus kiaušinius. Apšlakstykite likusiu užpilu ir skanaukite ;)
Sandra B.