Avižinių dribsnių blyneliai su obuoliais

1,5 stiklinės dribsnių,
2 stiklinės pieno ar vandens,
1 stiklinė kvietinių miltų,
1 kiaušinis,
3-4 obuoliai,
cukraus,
druskos,
aliejaus kepimui.

Į išbrinkusius dribsnius suberti miltus, įmušti kiaušinį, sudėti supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius, įberti druskos, cukraus ir išmaišyti. Blynus kepti karštame aliejuje. Valgyti su grietine ir cukrumi.

Avižinių dribsnių blyneliai su varške

1,5 stiklinės dribsnių,
2 stiklinės pieno ar vandens,
1 stiklinė kvietimų miltų,
1 kiaušinis,
300 g varškės,
cukraus,
druskos,
aliejaus kepimui.

Blynai kepami taip pat, kaip ankstesniame recepte, tik vietoje obuolių į tešlą dėti ištrintą varškę. Valgyti su grietine ir cukrumi.

Avižinių dribsnių blyneliai su mėsa

2 stiklinės dribsnių,
2 stiklinės vandens,
2 kiaušiniai,
2-3 šaukštai miltų,
200 g virtos ar keptos liesos mėsos,
1-2 svogūnai,
1 salieras,
kalendros,
druskos,
aliejaus kepimui.

Dribsnius užpilti vandeniu ir palaukti, kol išbrinks. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti. Salierą nulupti, nuplauti ir stambiai sutarkuoti. Mėsą smulkiai supjaustyti. Į išbrinkusius dribsnius įmušti kiaušinius, suberti kvietimus miltus, sudėti svogūnus, mėsą, prieskonius ir išmaišyti. Blynus kepti karštame aliejuje ir valgyti su raugintais kopūstais ar agurkais.

Blynai su razinomis

300 g kvietinių miltų,
50 g razinų,
1 kiaušinis,
cukraus,
druskos,
30 g mielių,
100 g sviesto,
aliejaus kepimui,
2 stiklinės vandens ar pieno.

Vandenį pašildyti, pasūdyti, truputį pasaldinti. Su trupučiu šilto vandens ištrinti mieles. Miltus persijoti, užmaišyti tešlą, pridėti tirpinto sviesto, apibarstyti miltais ir leisti tešlai pakilti. Razmas nuplauti, nusausinti ir suberti į pagamintą tešlą. Blynus kepti karštame aliejuje. Valgyti su grietine ar tirpintu sviestu.

Bulviniai blynai

1 kg žalių bulvių,
2 kiaušiniai,
druskos,
aliejaus kepimui.

Bulves sutarkuoti, įmušti kiaušinius, įberti druskos, sumaišyti ir kepti blynus karštame aliejuje. Valgyti su grietine ar spirgučiais. Galima bulvių tarkius nusunkti ir užpilti pienu, tada blynai būna šviesesni ir skanesni.

Blynai su virtomis bulvėmis

6-8 žalios bulvės,
2-3 virtos bulvės,
2 šaukštai miltų,
1 stiklinė rūgusio pieno,
druskos,
1 kiaušinis,
aliejaus kepimui.

Žalias bulves sutarkuoti, nuspausti, virtas sumalti ar sugrūsti. Sudėti miltus, kiaušinį, supilti rūgusį pieną, pasūdyti. Viską gerai sumaišyti ir kepti karštame aliejuje. Valgyti su grietine ar spirgučiais.

Bulviniai blynai su morkomis

1 kg žalių bulvių,
0,5 kg morkų,
3 kiaušiniai,
pipirų,
druskos,
aliejaus kepimui.

Bulves ir morkas sutarkuoti, įmušti kiaušinius, įberti pipirų, druskos, viską išmaišyti ir kepti karštame aliejuje. Valgyti su grietine, obuolių koše, spanguolių uogiene.

Bulviniai blynai su varške

1 kg žalių bulvių,
3 kiaušiniai,
200 g varškės,
0,5 stiklinės miltų ar manų kruopų,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui.

Bulves sutarkuoti, įmušti kiaušinius, sudėti varškę, suberti miltus, pipirus, druską ir viską gerai išmaišyti. Kepti karštame aliejuje. Valgyti su grietine, cukrumi, obuolių koše ar uogiene.

Serbiški blynai

2 kg bulvių,
3-4 šaukštai grietinės,
0,5 stiklinės pomidorų tyrės,
3 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
žiupsnelis petražolių,
3 kiaušiniai,
5-6 šaukštai miltų,
druskos,
pipirų,
riebalų kepimui.

Bulves nuplauti, nuskusti pasūdytame vandenyje, ataušinti ir sumalti. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste ir sumaišyti su tryniais, bulvėmis, grietine, pomidorų tyre, susmulkintomis petražolėmis, persijotais miltais, prieskoniais bei išplaktais baltymais. Blynus kepti karštame aliejuje.

Podolės blynai

2 kg bulvių,
1 stiklinė grietinės,
150 g fermentinio ar varškės sūrio,
2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
3 kiaušiniai,
5-6 šaukštai grikių miltų,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui.

Bulves nuplauti, nuskusti, išvirti pasūdytame vandenyje, ataušinti ir sumalti. Svogūnus susmulkinti, pakepinti riebaluose ir sumaišyti su bulvėmis, grietine, tarkuotu sūriu, tryniais, prieskoniais, persijotais miltais, išplaktais kiaušinių baltymais. Blynus (1 cm storio) kepti karštame aliejuje.

Miežinių kruopų blynai

2,5 stiklinės smulkių kruopų,
3 stiklinės vandens,
2 stiklinės pieno,
70 g sviesto,
druskos,
1 stiklinė kvietinių miltų,
l -2 kiaušiniai,
aliejaus kepimui.

Į verdantį pasūdytą vandenį suberti persijotas kruopas ir virti, kol sutirštės. Tada supilti 1 stiklinę pieno, sudėti sviestą ir maišant baigti virti košę. Į atvėsusią košę įmušti kiaušinius, suberti miltus, pasūdyti, įpilti 1 stiklinę pieno, išmaišyti ir kepti blynus aliejuje. Valgyti su grietine.

Manų kruopų blynai su obuoliais (gali būti su varške)

2 stiklinė manų kruopų,
3 stiklines pieno,
1-2 kiaušiniai,
2-3 šaukštai miltų,
2-3 obuoliai,
1 šaukštas cukraus,
cinamono,
kalendros,
druskos,
aliejaus kepimui.

Į išvirtą ir ataušusią manų košę įmušti kiaušinius, suberti miltus, cukrų, prieskonius ir labai gerai išmaišyti. Obuolius nulupti, smulkiai supjaustyti arba stambiai sutarkuoti ir sudėti į košę. Išmaišyti tešlą, ir blynus kepti karštame aliejuje.

Panašiai blyneliai kepami ir su varške. Tada vietoje obuolių į paruoštą masę įdedama 300 g gerai pertrintos varškės. Valgyti su grietine.

Grikių blynai

2 stiklinės grikių miltų,
2 stiklinės grietinės,
1 kiaušinis,
2-3 šaukštai pieno,
druskos.

Persijotus miltus sumaišyti su grietine, įmušti kiaušinį, įpilti pieno, pasūdyti ir užmaišyti grietinės tirštumo tešlą. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti nedidelius blynelius. Valgyti su cukrumi ar uogiene.

Grikių blynai su varške

2 stiklinės grikių miltų,
2 stiklinės vandens,
300 g varškės,
1 kiaušinis,
75 g sviesto,
džiūvėsėlių,
cukraus,
kmynų,
druskos.

Miltus persijoti, užpilti verdančiu vandeniu, įdėti 25 g sviesto, išmaišyti ir padėti, kad atvėstų. Varškę ištrinti su sviestu, įmušti kiaušinį, įberti druskos, kmynų, džiūvėsėlių, cukraus ir gerai išmaišyti. 1-2 šaukštus praaušusios tešlos pabarstyti miltais, išploti, uždėti varškės, kraštus užspausti, padaryti nedidelius keturkampius pyragėlius ir apkepti keptuvėje su sviestu ar kitais riebalais. Valgyti su grietine.

Kaimiški blyneliai su varške

2 stiklinės miltų,
2-3 kiaušiniai,
300 g varškės,
1 šaukštas cukraus,
2 stiklinės rūgusio pieno,
pusė šaukštelio sodos,
druskos,
aliejaus kepimui.

Į varškę įmušti kiaušinius, gerai ištrinti, suberti su soda sumaišytus miltus, supilti rūgusį pieną, pasūdyti, įberti cukraus, gerai išsukti ir kepti blynus įkaitintame aliejuje. Valgyti su grietine ir cukrumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją