5 kiaušinių,
0,5 kg varškės ,
3 šaukštų sviesto,
4 šaukštų manų kruopų,
0,5 stilinės cukraus,
150 ml grietinėlės,
0,5 stiklinės razinų,
1 pakelio vanilės,
citrinos žievelių.
Razinas reikėtų užpilti karštu vandeniu ir palikti pusvalandžiui. Bijojau, kad bus per kietos, tad apmerkiau jas iš vakaro, bet manau, kad didelio skirtumo nėra.
Manų kruopas sudedu į grietinėlę ir palieku išbrinkti. Protingi žmonės sako, kad reikia kokio pusvalandžio, tačiau aš užmerkiau iš vakaro. Visgi pabijojau, kad visiškai nebesijaus tų traškių manų kruopų, tad dar šaukštą įbėriau vėliau.
Atskiriu trynius, suplaku su cukrumi, sudedu vanilę, smulkia trintuve pritarkuoju citrinos žievelių. Į trynius sukratau varškę, razinas ir supilu manų kruopas su grietinėle, gerai išsuku.
Tuomet išlydau sviestą ir supilu į masę.
Tada imuosi kiaušinio baltymų ir suplaku iki putų. Sudedu baltymus į varškę ir atsargiai išmaišau.
Šaunu į pakaitintą orkaitę ir palieku kepti maždaug 40 minučių ant ne pačios karščiausios ugnies. Kai viršus šiek tiek paruduoja, patikrinu dantų krapštuku, ar nebelimpa varškė ir išjungiu orkaitę.
Palieku šiek tiek ataušti, o paskui ištraukiu nerealaus skonio apkepą-pyragą. Skanaus.
P.S. Prie šio gardėsio puikiai tinka grietinė arba uogienė.