Produktai:
450 gramų šparaginių pupelių,
2 šaukštai aliejaus,
1 ropinis svogūnas (smulkiai supjaustykite),
1 šaukštelis tarkuoto imbiero,
3/4 šaukštelio garstyčių,
1 šaukštelis kumino,
1 šaukštelis kario miltelių,
1 šaukštelis ciberžolės,
1 aitrioji paprika,
1 skardinė kokoso pieno.
Kaip gaminti:
1. Išimkite iš paprikos sėkleles. Jei nemėgstate aštriai, panaudokite tik pusę ankšties.
2. Pupelės 3 – 5 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Pavirę 2 minutes, suberkite ciberžolę. Nukoškite pupeles ir sudėkite ant ledo, kad neprarastų spalvos ir neišsausėtų.
3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, jame 6 – 8 minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite kuminų ir garstyčių sėklas, imbierą, karį, čilį. Pamaišykite, kad pasklistų prieskonių aromatas.
4. Supilkite kokoso pieną ir 10 minučių pakaitinkite. Skystis turi nugaruoti, o pupelės pasidaryti gelsvos.
Skanaus!