Porcijos: 4.
Paruošimo laikas: 45 minutės.
Kepimo laikas: apie 5 minutes.
Bendras laikas: 50 minučių.
JUMS REIKĖS:
1 ½ šaukštelio druskos,
1 šaukšto tailandietiško žaliojo kari padažo,
1 stiklinės konservuoto nesaldinto kokoso pieno,
4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės filė (apie 500-600 g),
¼ stiklinės žemės riešutų sviesto,
2 šaukštelio sojos padažo,
1 šaukštelio tamsaus rudojo cukraus,
1/8 šaukštelio maltų raudonųjų ankštinių pipirų,
¼ stiklinės ryžių acto,
3 šaukštų smulkinto cukraus,
2 vidutinio dydžio smulkiai pjaustytų česnakų,
1 smulkiai sukapoto kajeno pipiro be sėklų ir odelės.
PARUOŠIMAS:
1. Vištienos krūtinėles supjaustykite išilgai į 6 juosteles ir pamerkite į vandenį 30 minučių.
2. Kol mirksta krūtinėlės, vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite kari padažą ir ¼ stiklinės kokoso pieno. Sudėkite vištieną ir užpilkite ją šiuo mišiniu. Palikite pastovėti kambario temperatūroje 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
3. Paruoškite grilį ir žarijas.
4. Kol ruošiamas grilis, pagaminkite žemės riešutų padažą: mažame dubenėlyje sumaišykite žemės riešutų sviestą, sojos padažą, rudąjį cukrų, maltus raudonuosius pipirus, likusį 1/3 stiklinės kokoso pieno ir 1 šaukštą karšto vandens. Perpilkite padažą į padažinę.
5. Ant kiekvieno bambuko iešmelio sumaukite po 2 vištienos juosteles; nupilkite marinatą. Padėkite iešmelius su vištiena ant grilio grotelių. Uždenkite grilį ir pavartant kepkite 5-8 minutes.
6. Sudėkite iešmelius ant lėkštės. Patiekite su žemės riešutų padažu ir marinuotais agurkėliais.
Skanaus!