Reikės:
400 gramų pievagrybių
5 skiltelės česnako
4 šaukštai balzamiko acto
4 šaukštai aliejaus
2-3 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis prieskonių (persiladas)
Balzamiko actą sumaišyti su sojos padažu ir cukrumi. Sudėti trintą česnaką, persilado prieskonius, aliejų ir gerai išmaišyti.
Sudėti išvalytus pievagrybius ir dar kartą gerai išmaišyti, kad visi grybai būtų padaže. Palikti valandą, kad padažas įsigertų.
Sudėti į skardelę arba suverti pievagrybius ant medinių pagaliukų ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
P.S. Tobulas skonis, jeigu juos iškart valgyti iš kepimo formelės su itališka duona ciabatta arba prancūzišku batonu.
Skanaus!
Anželika