Iš pradžių sutrinamas trynys, sumaišomas su druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir vyno actu. Paskui po truputį pilamas alyvų aliejus, kol susidaro emulsija.

Supjaustytus svogūnų laiškus reikia dėti pabaigoje. Paprastesnis receptas: sutrintas trynys ir laiškai sumaišomi su majonezu.

Aštresniam tartarui gauti galima dėti susmulkintus marinuotus agurkėlius, svogūną ir česnaką. Iš žalumynų – petražolių, krapų, peletrūno.

Reikės:

100 g majonezo
1 kiaušinio trynio
1-2 šaukštų baltojo vyno
1 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukštų garstyčių
0,5 šaukštelio cukraus pudros
druskos, pipirų, marinuotų agurkų, petražolių, peletrūno, kaparių, svogūnėlių

Atskirame inde sumaišyti pagrindinius padažo ingredientus: sutrinti kiaušinio trynį, sumaišyti su majonezu, sudėti garstyčias, supilti vyną, aliejų, citrinos sultis, pasūdyti, pabarstyti pipirais, suberti pudrą. Galima į padažą įmaišyti labai smulkiai supjaustytą šviežią peletrūną, kaparėlių, susmulkintų petražolių, marinuotų agurkų ar svogūnėlių.

Paprastai šis padažas patiekiamas su žuvimi, jūros gėrybėmis, steiku, šalta mėsa.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės