Iš pradžių sutrinamas trynys, sumaišomas su druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir vyno actu. Paskui po truputį pilamas alyvų aliejus, kol susidaro emulsija.
Supjaustytus svogūnų laiškus reikia dėti pabaigoje. Paprastesnis receptas: sutrintas trynys ir laiškai sumaišomi su majonezu.
Aštresniam tartarui gauti galima dėti susmulkintus marinuotus agurkėlius, svogūną ir česnaką. Iš žalumynų – petražolių, krapų, peletrūno.
Reikės:
100 g majonezo
1 kiaušinio trynio
1-2 šaukštų baltojo vyno
1 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukštų garstyčių
0,5 šaukštelio cukraus pudros
druskos, pipirų, marinuotų agurkų, petražolių, peletrūno, kaparių, svogūnėlių
Atskirame inde sumaišyti pagrindinius padažo ingredientus: sutrinti kiaušinio trynį, sumaišyti su majonezu, sudėti garstyčias, supilti vyną, aliejų, citrinos sultis, pasūdyti, pabarstyti pipirais, suberti pudrą. Galima į padažą įmaišyti labai smulkiai supjaustytą šviežią peletrūną, kaparėlių, susmulkintų petražolių, marinuotų agurkų ar svogūnėlių.
Paprastai šis padažas patiekiamas su žuvimi, jūros gėrybėmis, steiku, šalta mėsa.
Skanaus!