4 porcijoms reikės:
1 vištos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintos saldžiosios paprikos miltelių,
2 pundelių svogūnų laiškų su galvutėmis,
125 g pievagrybių,
2 valg. šaukštų sviesto,
200 ml sauso baltojo vyno,
100 ml grietinės,
1 kuokštelio petražolių.
Vištą nuplaukite ir supjaustykite į aštuonias dalis. Apibarstykite druska ir džiovintos paprikos milteliais. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius nuplaukite, stambesnius perpjaukite pusiau arba į keturias dalis.
Puode ištirpinkite sviestą ir jame kartu su pievagrybiais ir svogūnų laiškais apkepinkite vištienos gabaliukus. Supilkite baltąjį vyną, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Supilkite grietinę, įberkite druskos, pipirų ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Skanaus!