Ingredientai:
2 apelsinai
250 g migdolų miltų
250 g cukraus
6 vnt. kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
gabaliukas sviesto (formos ištepimui)
džiūvėsėlių (formos pabarstymui)
1. Apelsinus dedame į puodą su vandeniu ir 2 val. verdame ant mažos ugnies. Išėmus, nulupame, išimame sėklas ir, sudėjus į trintuvą, susmulkiname.
2. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
3. Kiaušinius suplakame, dedame migdolų miltus, apelsinų piurė bei kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome.
4. Paruoštą masę pilame į kepimo indą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais.
5. Kepame apie valandą, kol gražiai paskrunda. Atvėsiname, išverčiame pyragą iš formos ir patiekiame. Skanaus!