„Džiaugiuosi“, kad kavinių tinklas priėmė mūsų „VMG Mokykla“ iššūkį, kurio pagrindinis tikslas - bendradarbiauti įrengiant modernias kulinarines klases Lietuvos mokyklose.

Dėl to sukūrėme originalų sumuštinį, kuris yra sveikas ir sotus. Su šiuo sumuštiniu valgome ne tik duoną, bet gauname ir spalvingą daržovių puokštę su natūraliais pagardais. Tokį šviežią sumuštinį kiekvieną dieną rasite šiose kavinėse.

Tačiau svarbiausia, kad valgydami jį priartinsite kiekvieno moksleivio svajonę turėti išskirti kulinarinę klasę prie realybės“, - kalbėjo kulinaras.

A. Ivanauskas sukūrė trijų rūšių tikrus miesto sumuštinius: su rūkyta žuvimi, su cukinija ir vištiena bei su vištiena ir keptais obuoliais. Sumuštiniai pagaminti pagal unikalią receptūrą, kuriai įkvėpimo A. Ivanauskas pasisėmė iš paskutinės kelionės po Ameriką, pasaulyje žinomą kaip sumuštinių ir maisto išsinešimui pradininkę.

„Viskas prasidėjo nuo mūsų užsidegimo ir noro sukurti skaniausius sumuštinius Lietuvoje. Su Alfo pagalba mums tai pavyko, tad dabar su pasididžiavimu savo lankytojams galėsime pasiūlyti ne tik skanios, kokybiškos kavos, bet ir tikrų miesto sumuštinių“, – sako kavinių tinklo rinkodaros skyriaus vadovė Ieva Vaičiūnaitė.

Sumuštiniai išskirtiniai tuo, jog paruošti laikantis subalansuotos mitybos principų, t. y. daržovių ir įdaro juose yra tris kartus daugiau, nei duonelės. Į unikalią norvegišką poliarinę duonelę dedami tik aukščiausios kokybės produktai, pavyzdžiui, itališkas „buffalo“ sūris, itališkas apelsinų džemas, kiekvieną dieną šviežiai kepama vištiena, švieži špinatų lapai ir kitos pagal A. Ivanausko receptūrą marinuojamos daržovės.

Pirkdami virtuvės mitų griovėjo kurtus sumuštinius, žmonės ne tik gaus visavertį maistą, bet ir prisidės prie socialinės atsakomybės projekto. Dalis lėšų, surinktų pardavus sumuštinius, bus skiriama fondui „VMG mokykla“, kurio tikslas Lietuvos mokyklose įrengti modernias kulinarijos klases ir taip gerinti mokinių kulinarinį švietimą, suteikti tinkamas sąlygas mokytis sveikos mitybos ir maisto gamybos pagrindų.

Tikrų miesto sumuštinių bus galima paragauti jau nuo šiandien visose „Caif cafe“ kavinėse, esančiose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)